Tips en Tricks afbeelding - Interview werkzoekende NLV
Solliciteren

"Geef niet op met solliciteren. Blijf het initiatief nemen!"

Sta je wel eens op het punt om te stoppen met solliciteren omdat je geen passende baan kunt vinden? Hoe kan het toch dat er zoveel vacatures beschikbaar zijn, maar dat het moeilijk blijft om snel een baan te vinden? Toch wil je of moet je werken, maar hoe vind je nu een baan als werkzoekende? Hoe pak je dat aan?

Shaker Othman is al een jaar op zoek naar een baan. Hij wil graag weer werken voor zijn toekomst en die van zijn kinderen. Hij wil in de maatschappij mee kunnen blijven spelen.

Voor Nederland Vacature Groep deelt hij zijn tips:

Hoe ga je te werk in je zoektocht naar vacatures?
Via diverse kanalen vind ik vacatures om te solliciteren. Ik benader uitzendbureaus, bezoek vacaturesites (zoals bij jullie NederlandVacature.nl en JoBBsquare.nl) en zoek verder door op het internet. Ook ga ik zelf actief naar leuke organisaties toe om mezelf te introduceren en te solliciteren.

Wat vind je lastig aan in jouw zoektocht naar vacatures?
Als ik word afgewezen voor een functie, dan vind ik dat moeilijk. Ik solliciteer bewust op een functie die bij me past en als de organisatie dan vindt dat je niet (genoeg) past, dan valt me dat tegen. Ik ben al weer een jaar op zoek en dan zakt de moed wel eens in je schoenen. Máár: ik blijf positief en blijf nieuwe organisaties benaderen!

Waarmee zou je geholpen zijn?
Een netwerk. Met een goed netwerk kom je denk ik gemakkelijker aan een baan. Via uitzendbureaus probeer ik zelf mijn netwerk uit te breiden, zodat ik met steeds nieuwe organisaties contacten kan leggen.

Waar let je op bij het zoeken naar vacatures?
De organisatie achter de vacature is ook belangrijk. Zijn zij toekomstbestendig? Kan ik daar verder leren en mezelf ontwikkelen? De sfeer en werkwijze van de organisatie moet natuurlijk ook bij mij passen.

Heb je nog tips voor andere werkzoekenden?
Geef niet op! Blijf zoeken! Blijf het initiatief nemen!

That’s the spirit! Wij wensen Shaker heel veel succes én plezier bij het vinden van een baan die bij hem past en waar hij zich verder kan ontwikkelen!

Zoek jij ook een baan bij een organisatie die bij je past?
Nederland Vacature Groep biedt je twee producten waar je vacatures kunt vinden:
1. Op NederlandVacature.nl vind je alleen maar vacatures van directe werkgevers: bekijk ze hier!
2. Op JoBBsquare.nl vind je ruim 29.000 vacatures van uitzendbureaus: ga aan de slag!

 

Vacatures zoeken

Terug naar overzicht