Doorgroei mogelijkheden
Motivatie werk

Carrière maken, hoe kan ik doorgroeien?

Groeien kun je letterlijk nemen als het gaat over doorgroeien op de werkvloer. Een start maken in een bedrijf door er als junior te beginnen en na een periode (afhankelijk van ambitie en leer- ontwikkelvermogen) je positie te verbeteren. Er wordt een periodieke balans opgemaakt van jouw kunnen en mogelijkheden. Wat zeker zo belangrijk is, is de vraag: wat wil je zelf bereiken?

Investeren komt van twee kanten

Bedrijven zullen investeren in jou als ze tevreden zijn over je prestaties. Deze investering kan zich laten vertalen door bijvoorbeeld het faciliteren van zowel interne cursussen als externe trainingen en studies. Je persoonlijke ontwikkeling is hierbij nét zo belangrijk. Overigens uit onderzoek blijkt, dat werknemers grotendeels interne opleidingen waarderen. Bovendien is het samen leren een goed instrument voor teambuilding. Win win dus!

Doorgaans heeft de werkgever de totale doorgroeimogelijkheden voor zijn werknemers goed in kaart gebracht. De feitelijke ontplooiing per werknemer wordt in beeld gebracht op basis van gesprekken. Goed luisteren naar elkaar zal een evenwichtig beeld geven en bij een positieverbetering zal de band met het bedrijf in tact blijven.

Toon initiatief

Persoonlijke ontwikkeling is goed voor jou én voor het bedrijf. Realiseer je van tevoren dat een hogere positie waarschijnlijk ook meer verantwoordelijkheid heeft. Je kunt wachten tot je leidinggevende met een voorstel komt maar beter kun je zelf initiatief tonen en actie ondernemen. De kwaliteit van het bedrijf en een team zal positief veranderen bij de juiste match.

Wie doet wat?

Een promotie gaat nooit van de ene op de andere dag daar hoort een gedegen opleiding – en coaching traject bij. Tijdens de functioneringsgesprekken zal dit besproken en vastgelegd worden.

Werkgevers die echt aandacht hebben voor hun Human Capital zorgen voor uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daar hoort het aanbieden van doorgroeien en positieverbetering zeker bij. Geef zelf ook aan waar je behoefte ligt. Denk aan:

  • Behoefte aan zekerheid
  • Een hogere hiërarchische positie
  • Kennis of je persoonlijke vaardigheid vergroten

Kansen voor de werkgever

Kansen voor de werkgever om de werknemer te motiveren en te waarderen liggen op het gebied van motivatie. Medewerkers worden gemotiveerd door:

  • Waardering
  • Zekerheid
  • Beloning
  • Beslissingsruimte en verantwoordelijkheid

 Kansen benutten voor werkgever

Belangrijkste punten zijn:

  • Luisteren naar werknemers en te faciliteren
  • Feedback en feedforward geven
  • Regelmatige beoordelingen
  • Opleidingen te faciliteren

Lees ook ons blog over Waardering en Human Capital

Bron: Hole18 - Carrieretijger

Vacatures zoeken

Terug naar overzicht