Tips en Tricks afbeelding - Interview werkzoekende NLV
Solliciteren

"Als je een baan nodig hebt, is het fijn als je hulp krijgt"

Interview met werkzoekende Steve: “Het liefst wil ik apotheker blijven, maar dat aanbod is niet groot”

Waarom is het zo lastig om op dit moment snel een baan te vinden? De economie gaat goed. Er ontstaan nieuwe functies, of voor huidige functies zijn meer mensen nodig. Veel organisaties bieden dan ook in grote aantallen hun vacatures (online) aan. Hoe ga je nu te werk als werkzoekende? En waar let je op bij het zoeken naar vacatures?

Steve Baert is net werkzoekend. Na jarenlang zelfstandig apotheker te zijn geweest is hij vanwege persoonlijke redenen sinds kort op zoek naar een baan. Het liefst weer als apotheker. 

Voor Nederland Vacature Groep deelt hij zijn eerste ervaringen:

Hoe ben je begonnen in je zoektocht naar vacatures?
Als eerste heb ik een CV opgesteld met mijn werkervaring en opleiding. Hiermee ben ik naar het UWV gegaan en heb daar tips gekregen hoe ik passende vacatures kan vinden. Zo ben ik bij NederlandVacature.nl terecht gekomen.

Wat vind je lastig aan de zoektocht naar vacatures?
In deze maatschappij is het heel normaal als iedereen werkt. Maar als je dan echt een baan nodig hebt, dan vind je geen passende vacature. Waar moet je zijn om die vacatures te vinden waar je naar op zoek bent? Het liefst wil ik nog steeds apotheker blijven, maar dat aanbod in banen is niet zo groot.

Waarmee zou je geholpen zijn?
Ik ben jarenlang niet op zoek geweest naar een baan. Als je ineens een baan nodig hebt, is het fijn als je geholpen wordt in dit proces. Zo kan ik Nederland Vacature Groep altijd bellen om mee te denken of mijn zoekprofiel goed is ingesteld. Ook zou ik geholpen zijn met uitzendbureaus voor hoger opgeleiden. Ik spreek vier talen en ik versta er zeven. Al moet ik tijdelijk afwassen, of een product verkopen waar ik achter sta. Ik heb gewoon nu een baan nodig.

Waar let je op bij het zoeken naar vacatures?
Het belangrijkste is of de vacature in mijn vakgebied ligt. Daar heb ik jaren kennis in opgebouwd. Ik kan allerlei functies in dat vakgebied gaan doen. De talen ben ik machtig, ik werk graag in een dynamische functie en wil producten waar ik achter sta verkopen.

Heb je nog tips voor andere werkzoekenden?
Dat is wat snel; ik ben net begonnen met het zoeken naar een baan. Ik ga niet voor mijn beurt spreken.

Nederland Vacature Groep wenst Steve heel veel succes bij het vinden van een super leuke baan waarin hij gelukkig zal zijn! Heb jij nog tips voor Steve? Laat het ons weten via info@NederlandVacatureGroep.nl

Ben jij ook op zoek naar vacatures in jouw vakgebied?
Nederland Vacature Groep biedt je twee producten waar je vacatures kunt vinden:
1. Op NederlandVacature.nl vind je alleen vacatures van directe werkgevers in 24 vakgebieden: bekijk ze!
2. Op JoBBsquare.nl vind je ook vacatures van uitzendbureaus in 24 vakgebieden: kijk hier!

Vacatures zoeken

Terug naar overzicht