ICT Group - Deveny Stultjens compleet
Solliciteren

Sollicitatietips van Dèveny van ICT Group

Wil jij gelukkig zijn in jouw baan en bij jouw werkgever? Weet jij wat je daarvoor nodig hebt? Wat heb je zelf te bieden en wat zoek jij in een goede werkgever? Lees snel verder voor tips over hoe je dit kunt aanpakken bij het solliciteren.

Dèveny Stultjens, Recruitment Specialist vertelt graag meer over ICT Group als werkgever:

Waar kennen we ICT Group van?
ICT Group is een technische en industriële automatiseerder met 1.200 rasechte techneuten en meerdere kantoren verspreid door het land. We werken aan uitdagende ICT oplossingen. Al 40 jaar lang! ICT Group is actief in vele sectoren, zoals transport en logistiek, de automotive sector, energie, water en infrastructuur, machinebouw, healthcare, industrie en high tech. Hierdoor kom je ons op heel veel plekken in jouw dagelijkse leven tegen. Denk aan tunnels waar je door heen reist, waterzuivering of het dashboard van je auto. Noem het maar op!

Waarom zouden werkzoekenden juist op júllie vacatures moeten solliciteren?
Daar geef ik minimaal drie redenen voor. Allereerst is ICT Group een grote internationale club met meer dan 29 verschillende nationaliteiten. Dat maakt het onderling werken heel erg leuk! Door de diverse culturen is elke lunch een feestje. De één eet ‘gewoon’ een Hollandse cracker met wat beleg en een ander tovert een hele Indiase maaltijd uit zijn tas.

Ten tweede gaan we als ICT Group altijd voor de lange termijn relaties; zowel met onze klanten als met onze medewerkers. Indien een techneut vanuit het buitenland in dienst komt, dan starten wij een visum- en relocatie traject. We willen zekerheid bieden door die persoon écht in dienst te nemen en hem of haar dicht bij de werklocatie te laten wonen. Eenmaal aangenomen in onze organisatie, dan binden we die persoon ook graag aan onze organisatie. Ook de andere medewerkers krijgen geen projectmatige contracten, maar komen bewust écht in dienst bij ons.

Ten derde, passie, enthousiasme en pro-activiteit worden beloond. Samen halen we het beste van elkaar naar boven. Elke dag streven we er naar de wereld een beetje slimmer te maken. Zo ben ik een jaar geleden binnengekomen op een functie die nog niet bestond. Als je duidelijk aangeeft wat je ambities zijn, dan wordt daar naar geluisterd. Samen wordt bekeken hoe je je doelstellingen kunt bereiken. Ik kreeg een periode de tijd om mezelf te bewijzen in een gecreëerd traineeship. Ik heb mijn kunnen laten zien en ben inmiddels recruitment specialist.

Tot slot, we kennen een platte structuur binnen onze organisatie. Iedereen kan elkaar aanspreken, inclusief de CEO! We kennen geen hiërarchie. Wil je bijvoorbeeld weten wat de taken van onze CEO zijn? Loop gewoon bij hem naar binnen en maak een praatje. Deze bedrijfscultuur werkt heel prettig!

Wat vind je belangrijk in een sollicitatie van een werkzoekende?
Als ik een sollicitatie ontvang dan kijk ik eerst naar de criteria van de job: beheerst die persoon de juiste programmeertalen en benodigde skills?! Daarna willen we de persoon zo snel mogelijk spreken om de beste indruk te krijgen. Face-to-face ontmoetingen zeggen zoveel meer dan enkel een CV op papier! Ook de sollicitant krijgt zo de beste indruk van ons als werkgever. Het liefst spreken we de sollicitant op één van onze kantoren. Als dat niet mogelijk is, dan zetten we Skype in.

Als je in dienst komt, dan kun je aan de slag op één van onze locaties, verspreid door heel Nederland. Samen houden we rekening met jouw gewenste woon-werkafstand. Ook bij de klanten (waar je regelmatig op locatie werkt)  wordt rekening gehouden met deze reisafstand.

Heb je tips voor werkzoekenden als ze solliciteren?

  1. Zorg dat je weet wat je wilt! En dat je dit goed onder woorden kunt brengen.
  2. Verdiep je ook in de organisatie waar je solliciteert. Wil jij hier écht werken? Zijn de baan en de organisatie écht wat je ambieert?
  3. Stel ál je vragen om een zo goed mogelijk beeld te krijgen. Probeer met zoveel mogelijk mensen in de organisatie te spreken.
  4. Zorg dat je als persoon representatief overkomt.
  5. Tot slot: ben jezelf! Dan pas kun je écht laten zien wie je bent en wat je in je mars hebt.


Spreekt ICT Group je aan als organisatie?

Vacatures zoeken

Terug naar overzicht