waarom op zoek naar nw baan
Solliciteren

“Waarom ben je op zoek naar een nieuwe baan?”

Aan de hand van je CV kan jouw gesprekspartner zien of je nog aan het werk bent. Op het moment dat je nog ergens aan het werk bent dan wil je gesprekpartner vaak weten waarom je op zoek bent naar een nieuwe baan. Het antwoord dat je hierop geeft verteld veel over jou als werknemer. Het is dus van groot de vraag goed te beantwoorden.

Waar moet je op letten?

Er zijn veel redenen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Zorg ervoor dat je bij jouw antwoord positief blijft en een goede indruk achterlaat bij je gesprekspartner.

Mogelijke redenen:

• Je bent op zoek naar een nieuwe baan, omdat je een nieuwe uitdaging zoekt om jezelf te blijven ontwikkelen.
• Bij je huidige werkgever vindt een reorganisatie plaats. Je merkt dat de bedrijfscultuur veranderd ten opzichte van jouw normen en waarden. Hierdoor ontstaat een mis match, waardoor je niet meer lekker op je plek zit. 

Dit zijn twee mogelijke antwoorden die laten zien dat je een gemotiveerde werknemer bent. Je laat zien dat je continue bezig bent met het ontwikkelen van jezelf en nadenkt over een werkgever waar jij je goed bij voelt.

• Houd je antwoord kort en duidelijk.
• Bereid je antwoord goed voor.

Met jouw antwoord laat je zien dat je bewust bezig bent met je carrière en dat je een gemotiveerde werknemer bent. Hierdoor krijgt je gesprekspartner een beeld van de meerwaarde die jij kunt bieden aan het bedrijf.

Lees ook onze andere blog: Het antwoord op de vraag: “Wat is jouw zwakste punt?”

Vacatures zoeken

Terug naar overzicht