Human Capital
Werkgever

Maak goud van jouw Human Capital

Medewerkers zijn dagelijks bezig om voor hun baas het takenpakket met zorg uit te voeren. Alleen een geolied team heeft aandacht voor elkaar, collega’s zijn er voor elkaar en krijgen met regelmatig hulp van een andere collega, om een tandje bij te zetten. Steken hun spreekwoordelijke handen uit de mouwen voor elkaar als er een project klaar moet. Als leidinggevende wil je uiteraard graag dat de taken goed uitgevoerd worden met de juiste aandacht. Daar hoort dus een compliment bij.

Als de complimenten uitblijven is dit te merken in het werkplezier van je werknemers, er wordt minder gelachen, zetten de schouders er niet meer vanzelfsprekend onder, ze zijn het hart voor de zaak voor een deel kwijt. Kortom er ontstaat een teleurstelling. De stress neemt toe bij de medewerkers omdat ze meer hun best gaan doen om toch gezien te worden. Alle alarmbellen horen nu af te gaan en er moet actie ondernomen worden!.

Hoe haal jij goud uit je medewerkers? Wij geven 3 tips:

 1.  Respect

Geef respect en begrip aan je werknemers omdat dit jouw Human Capital is.

Erkenning kan ons enorm motiveren

 2Motiveren en gelukkig maken

Erkenning, aanzien staat voor het feit dat iets gezien wordt. Dit zijn cruciale ingrediënten voor een werkgever en werknemer. Gezien worden is belangrijk omdat dat enorm kan motiveren en gelukkig maken. Het stimuleert ons om ons best te doen en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Het is bewezen dat we meteen meer zin hebben in ons werk nadat wij een compliment van de baas hebben ontvangen. Het gevolg is dat wij meer open staan voor het standpunt van een ander nadat iemand serieus naar je heeft geluisterd.

3.  Leer de motivatie piramide

De bekende piramide van Maslow geeft aan waar de basisbehoefte ligt en wat daarna komt. Abraham Maslow is een Amerikaanse psycholoog, hij beschouwde veiligheid als een van de basisbehoeftes waarmee we allemaal geboren worden. In zijn beroemde motivatiepiramide komt de behoefte voor aanzien en begrip na de behoeften zoals ademen, eten, drinken, bestaanszekerheid en sociaal contact.

Kortom het spreekwoordelijke grasmatje is ook groen bij jouw als werkgever en voor je (potentiele) werknemers. Alleen als het goed zit met de basisbehoefte en daarna de waardering en erkenning.

Kortom: "Goede werkgevers verdienen goede werknemers!.

Bekijk ook ons blog over waardering 

Vacatures zoeken

Terug naar overzicht