NVG hiring-3216063 1280
Werkgever

Overtuig kandidaten ervan voor jou te kiezen!

Employer branding is een term die je veel hoort. Het is ook belangrijker dan ooit om te zorgen voor een goede employer branding. Maar wat is nu een goede employer branding? Waar moet je op letten? Lees dit artikel en zorg ervoor dat iedereen bij jou wil gaan werken!

Werkzoekenden willen altijd weten wat de functie is, waar ze komen te werken, maar vooral ook bij wie! Een goede employer branding is daarom erg belangrijk. Zeker in de huidige markt. Het aantal openstaande vacatures stijgt terwijl het aantal werkzoekenden daalt. Dit betekent dat er voor jouw vacature veel minder kandidaten beschikbaar zijn in de markt. Niet zo gek dat het juist nu belangrijk is om die kandidaten die er nog wel zijn te overtuigen waarom voor jouw organisatie werken toch echt de beste keus is!

Kijk naar jouw vacature alsof het een personeelsadvertentie is, of te wel: maak reclame voor de functie die je open hebt staan. Als je met deze ogen naar je vacature kijkt, ben je alvast op de goede weg. Effectieve employer branding stemt de missie, normen en waarden van jouw organisatie op elkaar af om een geweldige werknemerscultuur op te bouwen en dit op een juiste manier uit te dragen. Zo overtuig je kandidaten om voor jou te kiezen én trek je kandidaten aan die ook echt bij jouw organisatie passen. Zorg voor een authentiek en eerlijk verhaal over de sfeer, de omgang met collega’s, bijzonderheden en voordelen. Vul dit aan met leuke filmpjes en foto’s, een sociale tijdlijn en quotes van tevreden medewerkers. Kortom: een eerlijk en compleet beeld geven van jouw organisatie, zodat kandidaten een goed beeld krijgen hoe het is om voor jouw organisatie te werken, hier enthousiast over worden en bewust kiezen voor jouw vacature in plaats van de vacature van de concurrent.

Gelukkig denken wij bij Nederland Vacature Groep altijd met je mee. We hebben een speciale pagina voor je organisatieprofiel, zodat je jouw employer branding optimaal kan inzetten. Benieuwd hoe dit werkt of meteen jouw vacature plaatsen? Bekijk onze website en neem contact met ons op. Wij helpen je graag om de juiste kandidaat aan te trekken 😊

Vacatures zoeken

Terug naar overzicht