minst leuk aan je werk
Solliciteren

Het antwoord op de vraag: “Het minst leuk aan je baan?”

Je hebt een sollicitatiegesprek en het gesprek verloopt perfect, maar dan komt de vraag ‘’Wat vind je het minst leuk aan je baan?’’ Hoe beantwoord je deze vraag goed?
 
De vraag wordt al snel negatief beantwoord, terwijl je gesprekspartner misschien wel wilt weten hoe jij reageert op een ongewenste situatie. Het antwoord dat je geeft laat al snel zien hoe jij als kandidaat denkt.

3 veel voorkomende fouten:

  • Op het moment dat de vraag gesteld wordt, moet je ten alle tijden voorkomen dat je begint te klagen over je vorige werkzaamheden. Werkzaamheden bij je vorige werkgever kunnen ook voorkomen bij je nieuwe werkgever.
  • Zorg ervoor dat je geen negatieve toon aanslaat. Spreek altijd vanuit respect over je vorige werkgever, ook al heb je het daar niet meer naar je zin.
  • Klaag niet over je vorige werkgever of collega’s.

De vraag goed beantwoorden

Je beantwoordt de vraag goed door er een positieve wending aan te geven. Laat bijvoorbeeld zien hoe je een minder leuke taak veranderd hebt, waardoor het makkelijker en productiever uitgevoerd kon worden. Hierdoor laat je een positieve eigenschap van jezelf zien. Bij een baan horen nou eenmaal leuke en minder leuke dingen.
 
Mogelijke antwoorden:

  • Ik vind het schrijven van een artikel het minst leuke werk. Ik heb dit opgelost door een afwisseling van interessante en minder interessante taken te maken.
  • Ik vind samenwerken het minst leuk aan mijn werk, maar ik heb gemerkt dat door samenwerking een beter resultaat behaald wordt.

Tijdens het sollicitatiegesprek beantwoord je de vraag op een positieve manier met voorbeelden uit de praktijk. Hierdoor krijgt jouw gesprekspartner een positief beeld van jou als kandidaat en wordt de kans op jouw droombaan vergroot.

Lees ook onze andere blog: Het antwoord op de vraag: "Vertel eens wat over jezelf?"

Vacatures zoeken

Terug naar overzicht