ICT Group - Deveny Stultjens compleet
Werkgever

"Geef de sollicitant zin om bij je te komen werken!"

Hoe ervaren andere werkgevers de huidige krappe arbeidsmarkt? Hoe gaan zij om met sollicitanten? Hoe krijgen zij hun vacatures ingevuld? Lees snel verder voor tips voor het wervingsproces.

Dèveny Stultjens, Recruitment Specialist vertelt graag meer over ICT Group:

Waar kennen we ICT Group van?
ICT Group is een technische en industriële automatiseerder met 1.200 rasechte techneuten met meerdere kantoren verspreid door het land. We werken aan uitdagende ICT oplossingen. Al 40 jaar lang! ICT Group is actief in vele sectoren, zoals transport en logistiek, de automotive sector, energie, water en infrastructuur, machinebouw, healthcare, industrie en high tech. Hierdoor kom je ons op heel veel plekken in jouw dagelijkse leven tegen. Denk aan tunnels waar je door heen reist, waterzuivering of het dashboard van je auto. Noem het maar op! (Voor meer informatie bekijk onze corporate video).

Hoe ervaren jullie de krappe arbeidsmarkt wat betreft ICT vacatures?
We merken dat sollicitanten minimaal twee contractaanbiedingen tot hun beschikking hebben. ICT Group maakt er geen wedstrijd van. Sollicitanten moeten zelf kiezen waar ze het liefste willen werken; dat is het beste voor de lange termijn relatie die we voor ogen hebben. Om een goede keuze te kunnen maken geven we de sollicitant wel zoveel mogelijk informatie over de job en de organisatie, laten we hem of haar een dag meelopen en spreken met het toekomstige team, geven we informatie over doorgroeimogelijkheden en laten we de toekomstige medewerker onze open sfeer ervaren. Zo kan hij of zij de organisatie en het team alvast leren kennen.

Wat vind je belangrijk in een sollicitatie?
Als ik een sollicitatie ontvang dan kijk ik eerst naar de criteria van de job: beheerst die persoon de juiste programmeertalen en benodigde skills?! Daarna willen we de persoon zo snel mogelijk spreken om de beste indruk te krijgen. Face-to-face ontmoetingen zeggen zoveel meer dan enkel een CV op papier! Ook de sollicitant krijgt zo de beste indruk van ons als werkgever. Het liefst spreken we de sollicitant op één van onze kantoren. Als dat niet mogelijk is, dan zetten we Skype in.

Heb je tips voor het wervingsproces van andere werkgevers?
Ga uit van je eigen kracht
als fijne werkgever; ga niet pushen omdat je de vacature vervuld wilt hebben. Verstrek alle beschikbare informatie over de job, de organisatie, doorgroeimogelijkheden, etc. aan de sollicitant, zodat hij of zij een weloverwogen keuze kan maken. Laat hem of haar ook al spreken met toekomstige collega’s en laat de gehele organisatie zien.

Biedt zekerheid. Als ICT Group gaan wij voor lange termijn relaties. Indien een techneut bijvoorbeeld vanuit het buitenland in dienst komt, dan starten wij een visum- en relocatie traject. We willen zekerheid bieden door die persoon écht in dienst te nemen en hem of haar dicht bij de werklocatie te laten wonen. Eenmaal aangenomen in onze organisatie, dan binden we die persoon ook graag aan onze organisatie. Ook de andere medewerkers krijgen geen projectmatige contracten, maar komen bewust écht in dienst bij onszelf.

Kijk naar de type persoon die je zoekt voor je organisatie en/of het team. Neem je iemand aan met passie, enthousiasme en pro-activiteit, dan kunnen jullie samen veel bereiken! Dit komt ten goede voor de continuïteit! Zo ben ik een jaar geleden binnengekomen bij ICT Group op een functie die nog niet bestond. Als je duidelijk aangeeft wat je ambities zijn, dan wordt daar bij ICT Group naar geluisterd. Samen hebben we bekeken hoe we mijn doelstellingen konden bereiken. Ik kreeg een periode om mezelf te bewijzen in een gecreëerd traineeship. Ik heb mij kunnen laten zien en ben inmiddels recruitment specialist.

Kortom: zorg dat de sollicitant zin heeft om bij je te komen werken!

Ook extra promotie van je organisatie en vacatures?

  • Bel ons direct via 0411 689 538 , of stuur een mail.

 

en:[Search vacancies]

en:[Back to overview]